Hodnocení LINCOLN (Blu-ray)

Celkem hodnocení: 12 Průměrné hod.:  Poslední příspěvek:29.4.2019
Uživatel z e-shopu Martin K. | 29.4.2019 18:22

Balení  
Hele jde o obyčejný plas´ták. Na to, že jde o solidní práci Stevena Spielberga, by si tenhle kousek nějakou tu sběratelskou kolekci taky zasloužil . Digibook by Abrahamovi slušel náramně.. škoda

Video  
Jde o nový film, navíc mainstream od jednoho z ikonických režisérů hollywoodu - tady nelze o audiu ani o videu jakkoliv diskutovat. Dobrá kvalita

Audio  
Český dabing nehodnocen - ty sleduji málokdy. Jde o nový film, navíc mainstream od jednoho z ikonických režisérů hollywoodu - tady nelze o audiu ani o videu jakkoliv diskutovat. Dobrá kvalita

Bonusy  
Velmi sympatické zjištění - bonusů je zde spousta a věnují se nejen tvorbě filmu, ale hlavně zevrubnému popisu dobových reálií. A vše s cz titulky. Mohl bych si přát víc ? :-)

Verdikt
Koupeno v rámci black friday výprodeje. Přiznávám, že až jako dodatečná volba. Nicméně vydání je velmi solidně obhospodařeno a opatřeno velkým nožstvým bonusů s cz podporou. Zde není co řešit.

   
Uživatel z e-shopu Demetrios T. | 29.11.2018 15:36

Balení  
I haven't had the chance to watch Lincoln yet but I have heard the best about the movie, the packaging is note-worthy; according to other sources audio and video quality is of the highest standards, and there is plenty of bonus material to feast your brain even more!

Video  
I haven't had the chance to watch Lincoln yet but I have heard the best about the movie, the packaging is note-worthy; according to other sources audio and video quality is of the highest standards, and there is plenty of bonus material to feast your brain even more!

Audio  
I haven't had the chance to watch Lincoln yet but I have heard the best about the movie, the packaging is note-worthy; according to other sources audio and video quality is of the highest standards, and there is plenty of bonus material to feast your brain even more!

Bonusy  
I haven't had the chance to watch Lincoln yet but I have heard the best about the movie, the packaging is note-worthy; according to other sources audio and video quality is of the highest standards, and there is plenty of bonus material to feast your brain even more!

Verdikt
I haven't had the chance to watch Lincoln yet but I have heard the best about the movie, the packaging is note-worthy; according to other sources audio and video quality is of the highest standards, and there is plenty of bonus material to feast your brain even more!

   
Uživatel z e-shopu Aleš V. | 11.10.2015 22:35

Balení  
Moc pěkné a zajímavé provedení balení. Je to sice ,,jenom" plastová krabička v papírovém pouzdře, ale bypadá skvěle.

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
Bonsů je hodně ještě jsem neviděl vśechny, ale jsou skvělý. Vše je v HD a taky s českýmy tytulky. velká spokojenost

Verdikt
Moc pěkný film ze zajmavého obdobý USA, ale není to pro všechny. Nením tam žádná akce. Je to jenom o mluvení a politice, ale mě se to moc líbilo.

   
Uživatel z e-shopu Jan P. | 8.5.2014 10:07

Balení  
Klasické amaray balení, neurazí, nenadchne, prostě klasika a za dobrou cenu. Nesmíme si pořád zvykat jen steelbooky :-)

Video  
Obraz je špičkový, velmi ostrý, velmi čistý, s perfektně vykreslenými barvami na černých pozadích.....

Audio  
Po zvukové stránce je vše v pořádku a v excelentní kvalitě bez jediné chyby. Surroundové reproduktory jedou naplno téměř pořád.

Bonusy  
Bonusy jsem ještě nezkoumal, ale věřím že jich tam bude dost. Tak možná někdy příště, mě jde spíše o film než o bonusy.

Verdikt
Super cena, obsah, balení, obraz, zvuk, doporučení všem fanouškům do sbírky, určitě udělá radost a potěší..

   
Arcos | 7.5.2014 20:16 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
Klasická blu-ray plastová krabička, která je ovšem opatřena hezkým rukávkem a vše dohromady vypadá opravdu velice pěkně.

Video  
Obraz je alespoň pro mě v naprostém pořádku, jedná se o video, které patř íprávě na blu-ray filmy...

Audio  
Vzhledem k tomu, že se nejedná o žádný akční film, nečekejte nějaké velké zvukové efekty, ale audio odpovídá tomuto filmu.

Bonusy  
Na disku jsou celkem obsáhlé bonusové materiály, které jsou opatřené českými titulky, takže po této stránce naprosto v pohodě.

Verdikt
Velice pěkně zpracované balení - opravdu se mně moc líbí. Na druhou stranu pro mě jen průměrný film...

   
Black | 1.12.2013 21:54 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
FilmFan24 | 26.7.2013 13:20 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

   
Uživatel z e-shopu koldinsky75 | 28.6.2013 12:36

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Opět velice kvalitní film. Film mapuje poslední čtyři měsíce života Abrahama Lincolna. Velice příjemné zjištění je , že bonusy jsou s českými titulky.Cena je ok.

   
lukyf | 24.6.2013 16:21 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Po dlouhy dobe skvely film od Stevena Spielberga, ale spise pro artovy fanousky filmu, protoze tempo filmu je pomale a jen konverzacni. Ale pokud mate radi tento typ filmu, tak si ho skvele uzijete. Zvuk a obraz na disku je perfektni, bonusy jsou slabsi, ale potesi hezky slipcover a informativni knizecka uvnitr baleni.

Film za 4.5*, obraz za 5*, zvuk za 5*, bonusy za 3*

   
Tom Hardy | 10.6.2013 20:02 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Uffff. Nejsem konzumní divák. Nevadí mi ukecaná dramata, ani filmy, kde se většinu času postavy motají ve dvou místnostech a filozofují o životě. Cokoli se dá natočit zajímavě (krom Twilight). Ale tahle historická kapitola, tu sem téměř protrpěl. Jako řada Čechů mám jen velmi volné mínění o tom, jak přesně probíhalo a končilo otroctví v Americe. Vím jen, že se na tom výrazně podepsal Lincoln a že u toho bohužel nebyl Christopher Waltz. O to poutavější by přirozeně mohl být film, odkrývající nejrůznější dramatické situace tehdejší doby a charakter „největšího bílého prezidenta, jaký kdy žil“.

Bohužel, buď se toho moc zajímavého nestalo, nebo jindy přesný Steven Spielberg neuvěřitelně zklamal. Faktem je, že má jeho celovečerní Lincoln 150 minut, během kterých si na různých místech různé postavy povídají (aniž by bylo vždy úplně jasné, kdo je kdo) a do toho se děje… nic. Vyjma jedné jediné scény („Chtěl mě zastřelit!“) není z filmu cítit žádná energie, ani filmařská hravost. Jen otrocká téměř-divadelní inscenace, která spěje k neodvratnému konci s atentátem (a ten ani nevidíme!).
Lincoln je zbabělý film. Chybí mu skutečný konflikt, krev, pot a bolest. Je to nenápadité drama několika lidí, které pořádně nepoznáme. Day-Lewis je tradičně výborný, Oscar byl ale tentokrát ryze za samotnou roli. Výkon to není (a vzhledem k plochému scénáři ani být nemohl) nijak výjimečný.

Každý přirozeně tenhle názor sdílet nebude, takže fanoušky filmu potěší vysoký datový tok u obrazu, díky němuž vše vypadá stejně dobře, jako v kině a neodradí je ani trochu nevýrazný zvuk (což ovšem není ani tak problém přepisu, jako spíše filmu samotného). Bonusy se omezují ryze na filmy o filmu, čehož si užijete téměř hodinu a půl. A vše je s českými titulky, což je třeba připsat k dobru.

Blu-ray je navíc opatřeno hezkým rukávkem a exkluzivní knížečkou od Filmareny, díky čemuž se z klasického plastu stává de facto limitovaná edice. Pokud se Vám snímek líbí, neváhejte s nákupem.

Pokud jde o DVD, tam dostanete za své peníze jen a pouze film.

   
Roman | 29.5.2013 16:47 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Ačkoliv každý o tomto filmu říkal jaká je to nuda,já jsem se u tohoto filmu velice poučil, a filmu jsem se v žádném případě nenudil.Film má skvělí obraz a zvuk a bonusy s českými titulky a to je hlavní a navíc skvělá cena na FA,určitě doporučuji.

   
Logan | 17.1.2013 09:35 | hodnotil v magazínu Film-Arena.cz

Balení  
- bez komentáře -

Video  
- bez komentáře -

Audio  
- bez komentáře -

Obsah  
- bez komentáře -

Bonusy  
- bez komentáře -

Verdikt
Ve Spojených státech amerických zuří občanská válka známá též jako válka Severu proti Jihu. Pan prezident „dlouhán“ Abraham Lincoln odvážně řídí své unionistické vojáky a plamennými projevy a celým svým životním postojem se snaží pozitivně motivovat národ. V této souvislosti se odvážně pouští na i jinou frontu. Po mnoha letech se rozhodne plošně zrušit otroctví, na kterém stojí ekonomika konfederačního Jihu. Boj, který ho čeká na půdě Kongresu, si však svou urputností v ničem nezadá s krvavými jatkami u Gettysburgu. On a jeho administrativa musejí přesvědčit váhávce, protože pro svůj revoluční počin potřebuje každý hlas. Navíc tento důležitý úkol musí zvládnout v šibeničním termínu, neboť divadelní představení se blíží a pan John Wilkes Booth už láduje kvér.

Nový film Stevena Spielberga se zaměřuje na poslední čtyři měsíce života Abrahama Lincolna. Na válečné pole se podíváme jen jednou a celý děj je vlastně o boji proti otroctví a to zejména boji na politické, tj. „kecací“ úrovni. Jde vlastně jen o to, zda se Lincolnovi a jeho štábu podaří prosadit 13. dodatek k americké Ústavě, zrušit otroctví a na oko, tedy pouze na papíře, zrovnoprávnit všechny občany (rozuměj muže) USA. Snímek má atmosféru soudního dramatu, kdy se politici hádají, překřikují a intrikují, vytahují na sebe špínu, převlékají kabáty apod. I sám Lincoln neváhá v zájmu svých cílů sáhnout k různým nečistým praktikám.

Film je po řemeslné úrovni pěkně natočen. Režii se nedá nic vytknout. Téma je pro Ameriku asi důležité a zásadní. Herecký chameleon - Daniel Day-Lewis se převtělil do americké prezidentské ikony a podává svůj tradičně precizní výkon, k čemuž mu dopomáhá i přesně sedící namaskování. Stejně tak dobří jsou i herci ve vedlejších úlohách např. Sally Field, Joseph Gordon-Levitt, Tommy Lee Jones. Pochvalu si zaslouží také hudební doprovod z taktovky Johna Williamse a příjemná kamera Janusze Kaminskiho. Bohužel po obsahové stránce je film pro normálního diváka, tj. nehistorika, dost nudný.

Rozhodně nezávidím studentům, kteří budou nuceni svými učiteli koukat se v hodinách dějepisu na dvě a půl hodiny dialogů, plných frází a patosu, aby pak mohli u zkoušky naplno povědět, jak to teda tenkrát bylo, když se rušilo otroctví.

Během chvíle Lincoln nasbíral 12 nominací na Oscary, včetně těch nejprestižnějších kategorií a existuje reálná možnost, vzhledem k tématu, že tyto nominace promění.

Já osobně jsem měl Abrahama radši, když se oháněl sekerou a sekal upírům hlavy, i když to tenkrát taky nebyl nějaký mega počin.

Staka